Deze goede doelen dragen
wij een warm hart toe.

Kent u een goed doel dat aandacht verdient? Laat het ons weten!

 

AlzheimerNederland

Alzheimer Nederland
Notariskantoor Notea draagt Alzheimer Nederland een warm hart toe. Alzheimer is een ziekte waar steeds meer mensen mee te maken krijgen, vooral door de vergrijzing en het feit dat we allemaal steeds ouder worden. Notea adviseert Alzheimer Nederland op het gebied van nalatenschappen. Mensen die via Alzheimer Nederland bij ons komen kunnen met al hun vragen terecht. Niet alleen per telefoon of tijdens een afspraak, maar ze kunnen ook chatten met de notaris, elke woensdag van 9 tot 11 uur.
Wordt er een testament opgesteld, dan doneert Notea 10% van de notariskosten aan Stichting Alzheimer Nederland. Wij hopen hiermee ons steentje bij te dragen!
Alzheimer Nederland
Kent u iemand die de ziekte van Alzheimer heeft? Dan weet u dat deze ernstige, progressieve hersenziekte een diep menselijk leed teweegbrengt. Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Het ziekteproces is zeer ingrijpend voor patiënt en naasten. Uiteindelijk overlijdt de patiënt gemiddeld binnen 8 jaar aan de gevolgen van deze ziekte. Alzheimer is nog niet te genezen en is volgens artsen de epidemie van de toekomst. 1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie. Elk uur komen er vier patiënten bij en dit aantal stijgt de komende jaren explosief. De maatschappelijke impact van dementie is enorm. Nu al hebben een miljoen Nederlanders 24 uur per dag met dementie te maken, als patiënt, mantelzorger of binnen de familie- of vriendenkring.
Alzheimer Nederland werkt aan een betere toekomst voor mensen met dementie door financiering van wetenschappelijk onderzoek, het geven van voorlichting, ondersteuning en belangenbehartiging. Met een landelijk netwerk van duizenden vrijwilligers is er altijd iemand dichtbij voor hulp en informatie. Voorbeelden hiervan zijn de Alzheimertelefoon en meer dan 200 Alzheimer Cafés.
Kijk voor meer informatie op de website: www.alzheimer-nederland.nl


 

Byounique

Byounique
Byounique zet zich in voor jongeren in Afrika die in contact komen met politie en justitie en in die landen niet de juiste begeleiding krijgen om op verantwoorde wijze terug te kunnen keren in de maatschappij. Byounique biedt daarom resocialisatie programma’s en voert projecten om de jongeren de nodige scholing en werkervaring op te laten doen.
Kijk voor meer informatie op: www.byounique.nl


 

floor ghana

Stichting FloorGhana
Floorghana is een stichting die zich richt op kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden. Het zijn concrete projecten waarbij elke euro naar het goede doel gaat. Onze projecten in noord Ghana realiseren duurzame schoon drinkwater oplossingen. Duurzaamheid en lokaal eigenaarschap zijn belangrijke elementen in onze waterprojecten.


 

duurzaam-wonen

Vereniging voor Duurzaam Wonen Anna’s Hoeve
De VDWAH zet zich in voor het zo duurzaam mogelijk ontwikkelen,
inrichten en bouwen van de nieuwe wijk bij Anna’s Hoeve,
en wil daarbij het gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke materialen stimuleren
www.duurzaamwonenannashoeve.nl


 

centre

Centre Fiers et Fort
Enige tijd geleden had ik het genoegen om een bijzondere dame te ontmoeten. Ondanks het feit dat ze niet meer piepjong is, zet Dorine Eijkman zich nog dagelijks met hart en ziel in voor de straatkinderen in Marokko. Een bijzondere en inspirerende vrouw.


hop

Hearts for the Philippines
Een kleinschalig maar bijzonder liefdevol en professioneel opgezet project. Geven vanuit je hart. Opgezet en gerund door vrijwilligers, zo gaat er geen cent verloren. Lees ook het artikel in de Gooi en eembode
Kijk zelf en help mee: www.heartsforthephilippines.nl


pink-ribbon

Pink Ribbon
‘Speciaal voor Sylvia, ik ben blij en dankbaar dat jij sterker bent gebleken dan de ziekte.’
In oktober (borstkankermaand) gaat er een gedeelte van de omzet van Notea naar de stichting Pink Ribbon
www.pinkribbon.nl


 

mpon

Stichting mevrouw Pon
‘Wie goed doet, goed ontmoet’
Dat is iets dat zeker geldt voor mevrouw Pon. Zij heeft een restaurant in de Havenstraat in Hilversum, genaamd Chang Mai. Het eten is er heerlijk. Bij de deur stond een potje waar je wat geld in kon doen voor het goede werk wat mevrouw Pon doet in haar geboortedorp in Noord-Thailand. Bij het potje lag een fotoboek met foto’s zodat je kan zien waar het geld aan wordt besteed. Een school, weeshuis, bejaardentehuis, basisvoorzieningen enz.
Een gedeelte van haar omzet zet mevrouw Pon in om de leefomstandigheden van de mensen in dit arme gebied te verbeteren. Ondertussen zijn heel wat mensen geïnspireerd geraakt door haar. Zo hebben lokale hilversumse ondernemers haar geholpen met een website en mij benaderd om een stichting voor haar op te richten. Wij hebben dit met liefde gedaan.
Daarnaast proberen wij ons steentje bij te dragen door zoveel mogelijk evenementen door haar te laten cateren. Het is immers een fijne gedachte dat we niet alleen een heerlijke maaltijd krijgen maar ook, op onze manier, een beetje kunnen bijdragen aan het goede werk van mevrouw Pon.


 

Wonder

Stichting Wonder
Ik heb helaas nog niet het genoegen gehad om Elena Simons of haar medewerkers te ontmoeten maar ik word erg vrolijk van haar website. Ik zal deze stichting zeker, waar mogelijk, in de toekomst gaan steunen en wil haar nu alvast bij u onder de aandacht brengen.
Op een bijzonder grappige, ludieke en verfrissende manier willen zij de wereld verbeteren, veranderen of zelfs redden. Wilt u weten hoe?
Lees dan de verhalen op de website en raak geïnspireerd: www.wonder.nl
Een wonderbaarlijk mooi initiatief!


 

logo

Stichting Mountain Child Care
Het is de missie van Mountain Child Care om jongeren zonder ouders in contact te brengen met hun diepste drijfveren. Van daaruit kunnen ze de leiding over hun eigen leven nemen. Die leiding stelt hen in staat om na het verlaten van hun tehuis zelfverzekerd en proactief aan de samenleving deel te nemen.

Maak een afspraak of vraag een offerte aan

Op ons kantoor, bij u thuis of online – de keuze is aan u.
Omdat u een notaris zoekt die uw taal spreekt.

Altijd binnen twee werkdagen gereed

Routebeschrijving