Ik wil een gratis offerte

Verklaring van erfrecht

Een verklaring van erfrecht is een door een Notea opgemaakte verklaring waarin staat vermeld wie de erfgenamen zijn. Met de verklaring van erfrecht kunnen de erfgenamen aantonen dat zij recht hebben op bijvoorbeeld het banktegoed van de overledene.

Een verklaring van erfrecht is niet altijd nodig. Bij kleine bedragen eisen sommige banken geen verklaring. Het is verstandig hierover contact op te nemen met de bank. Een verklaring van erfrecht geeft antwoord op de volgende vragen:

  • Is er een testament en wat staat daar in?
  • Was de overledene getrouwd? In gemeenschap van goederen of onder huwelijkse voorwaarden?
  • Wie zijn de erfgenamen?
  • Wie beheert de nalatenschap en is verantwoordelijk voor de afwikkeling?
  • Heeft iemand een vruchtgebruik gekregen?
  • Is er sprake van een wettelijke verdeling?

Voordat Notea een verklaring van erfrecht afgeeft, doen wij een aantal onderzoeken, onder andere bij de burgerlijke stand en het Centraal Testamentenregister. Op die manier worden alle erfgenamen en de wilsbeschikkingen van de overledene in kaart gebracht.

De verklaring van erfrecht wordt op verzoek van de erfgenamen opgesteld. Het duurt soms even voor de verklaring van erfrecht af is. Bijvoorbeeld als er veel erfgenamen zijn of de erfgenamen moeilijk te vinden zijn. Ook geeft Notea voorlichting aan de erfgenamen over de gevolgen en eventuele risico’s van het aanvaarden van een nalatenschap en geven wij aan welke alternatieven er zijn.

 

Heel fijn om met Notea te werken. Zij geven goed en deskundig advies. Op een duidelijke manier en in een goede taal, zodat een ieder het goed begrijpt.
Heel fijn dat Sandra Viveen ook voor ons duidelijk een goede overeenkomst heeft opgesteld naast de akte. En daarbij ook heeft gestreefd om al onze belangen te behartigen.

Julian uit Utrecht

Zeer goed geadviseerd. Duidelijke informatie in begrijpbare taal en er werd zeer goed geluisterd. Uitstekende communicatie.
Ik kan een ieder Notea aanbevelen!

Anna uit Hilversum

Ik ervaar Notea als flexibel, zeer deskundig en klantvriendelijk. Goed afgestemd op de vragen, adequate antwoorden, goed meedenken en prettig ondersteunend aanbod.

Krisja uit Almere

De complexe nalatenschap van mijn vader plus de afhandeling daarvan heeft Sandra Viveen in een woord perfect gedaan!

Leo uit Berkel en Rodenrijs

Ik ken Notea enkele jaren en ik ben er iedere keer weer goed, vakkundig en snel geholpen. Altijd met een persoonlijk tintje maar het zakelijke staat altijd voorop. Leuk kantoor, erg vriendelijke mensen en uitstekende service!

Hugo uit Amsterdam
  • Vorige
  • Volgende

Direct regelen

Maak een afspraak voor een adviesgesprek

Op ons kantoor, bij u thuis of online – de keuze is aan u.
Omdat u een notaris zoekt die uw taal spreekt.

Routebeschrijving