Hypotheek

U financiert uw nieuwe woning met een hypothecaire lening van de bank. De gewoonste zaak ter wereld. Echter de voorwaarden van die lening zijn opgesteld door… de bank. Zorgt u er dus voor dat u goed begrijpt waar u voor tekent!

Kort gezegd verlangt de bank zekerheid van u. Die zekerheid krijgt de bank door het vestigen van een hypotheekrecht op de onroerende zaken. Daarnaast vestigt de bank vaak een pandrecht op een aantal roerende zaken.

Ook zijn er andere voorwaarden die u moet begrijpen voordat u tekent. Neem de voorwaarden van uw bank daarom goed door. Neem hiervoor de tijd en aarzel niet om Notea meer uitleg te vragen.

Het passeren van de hypotheekakte gaat vaak tegelijk met de leveringsakte van de woning. Uiteraard kunt u hiervoor terecht bij Notea.

Nota bene: ook indien u niet van een bank of financiële instelling leent, maar van een familielid of van uw eigen onderneming is het belangrijk om de lening op de juiste wijze vast te leggen. Maak daarom een afspraak met Notea. Op deze wijze kan niet alleen het risico worden teruggebracht, er kan ook een fiscaal voordeel worden behaald!

Maak een afspraak voor een adviesgesprek

Op ons kantoor, bij u thuis of online – de keuze is aan u.
Omdat u een notaris zoekt die uw taal spreekt.

Routebeschrijving