Samenwonen

Ik wil een gratis offerte

Samenwonen

Samenwonen, een grote stap! Of je nu jong bent of oud, kinderen hebt of niet, geliefden
bent of familie, het samen onder een dak wonen heeft juridische gevolgen.

Wat gebeurt er bijvoorbeeld als de ander komt te overlijden, zonder testament? En maakt u eigenlijk aanspraak op het pensioen van uw partner? Wat als uw partner failliet gaat of schulden maakt? En als u uit elkaar gaat? Onstaat er recht op alimentatie?

Met een samenlevingscontract kunt u dit soort vragen regelen. U kunt een samenlevingscontract zelf opstellen. Echter, een notarieel opgesteld contract biedt u:

– meer zekerheid
– fiscaal voordeel
– meer bescherming (bij aanspraken van kinderen bij eerste overlijden)

Een samenlevingscontract geeft niet automatisch recht op het vermogen van de partner bij overlijden. Dit dient u bij testament te regelen.

Bovendien is een notarieel opgestelde akte soms vereist door pensioenfondsen om u dezelfde rechten toe te kennen als gehuwden.

Ga daarom voor uw samenlevingsovereenkomst naar de Notea notaris. Wij helpen u graag met een persoonlijk advies.

Brochure-samen-verder

Bekijk het filmpje

Heel fijn om met Notea te werken. Zij geven goed en deskundig advies. Op een duidelijke manier en in een goede taal, zodat een ieder het goed begrijpt.
Heel fijn dat Sandra Viveen ook voor ons duidelijk een goede overeenkomst heeft opgesteld naast de akte. En daarbij ook heeft gestreefd om al onze belangen te behartigen.

Julian uit Utrecht

Zeer goed geadviseerd. Duidelijke informatie in begrijpbare taal en er werd zeer goed geluisterd. Uitstekende communicatie.
Ik kan een ieder Notea aanbevelen!

Anna uit Hilversum

Ik ervaar Notea als flexibel, zeer deskundig en klantvriendelijk. Goed afgestemd op de vragen, adequate antwoorden, goed meedenken en prettig ondersteunend aanbod.

Krisja uit Almere

De complexe nalatenschap van mijn vader plus de afhandeling daarvan heeft Sandra Viveen in een woord perfect gedaan!

Leo uit Berkel en Rodenrijs

Ik ken Notea enkele jaren en ik ben er iedere keer weer goed, vakkundig en snel geholpen. Altijd met een persoonlijk tintje maar het zakelijke staat altijd voorop. Leuk kantoor, erg vriendelijke mensen en uitstekende service!

Hugo uit Amsterdam
  • Vorige
  • Volgende

Direct regelen

Maak een afspraak voor een adviesgesprek

Op ons kantoor, bij u thuis of online – de keuze is aan u.
Omdat u een notaris zoekt die uw taal spreekt.

Routebeschrijving